Podnikatelé si mohou od září vyzvednout své autentizační údaje sloužící k elektronické evidenci tržeb. Po získání údajů se přihlásí do webové aplikace Elektronická evidence tržeb. Aplikaci Finanční správa zprovoznila k 1. září 2016.

Ubytovací služby, stravování a pohoštění bude na řadě jako první
Povinnost evidovat tržby vznikne k 1. prosinci 2016 podnikatelům v ubytovacích službách, stravování a pohoštění (CZ-NACE skupiny 55 a 56). Před tímto datem musí živnostníci požádat správce daně o autentizační údaje.

S žádostí raději neotálejte a vyřiďte potřebné formality s předstihem. Vyzkoušíte si přístup do webové aplikace a také to, jak celý systém funguje. Po přihlášení zaregistrujete provozovny a následně si vygenerujete digitální certifikát. Ten musíte nainstalovat do pokladního zařízení. Kompatibilitu systému budete moci otestovat měsíc před ostrým spuštěním elektronické evidence tržeb, od 1. listopadu 2016.

Jak o autentizační údaje požádat?

  1. Prostřednictvím daňového portálu vyplněním EPO žádosti, kde využijete přihlašovací údaje do datové schránky.
  2. Zajdete osobně na územní pracoviště finančního úřadu.

Během listopadu očekává Finanční správa vysokou návštěvnost podnikatelů na územních pracovištích, kteří budou žádat o autentizační údaje. Neodkládejte podání žádosti na konec listopadu a vyřiďte vše s předstihem.

Potřebujete pomoci?

Elektronická evidence tržeb: Požádejte o autentizační údaje včas

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *